Intrebari frecvente

Care este diferenta dintre un psiholog, consilier și un psihoterapeut?

Psihologul poate să realizeze evaluare (de personalitate, inteligență, stări emoționale), să încadreze într-un cluster rezultatele și să îndrume clientul către un psihoterapeut dacă este cazul. Consilierul vizează să ajute clientul în folosirea cât mai eficientă a resurselor persoanale, iar psihoterapeutul realizează intervenții cu scopul restructurării personalității și asistării în depășirea impasului existențial.

 

Cine poate apela la aceste servicii psihologice?

Orice persoană care dorește afle mai multe despre abilitățile sale cognitive, despre trăsăturile de personalitate sau despre dispoziția afectivă. De asemenea, serviciile psihologice oferite se adresează persoanelor care doresc să interacționeze cu testele de inteligență și personalitate pentru o mai bună înțelegere asupra lor. Interviul și discuțiile pot ajuta la clarificarea unor aspecte problematice. Psihologul vine cu recomandări acolo unde este necesar.

Care este structura ședințelor?

În funcție de specificul serviciului psihologic poate să varieze de la o ședință la 3 ședințe, de aproximativ 1 oră/1 oră jumătate.

Care este modalitatea de evaluare?

Din punct de vedere al modalității de evaluare există flexibilitate. Ședințele se pot realiza atât fizic, la sediul de lucru al cabinetului psihologic sau online (dacă sunt îndeplinite condițiile tehnice).

 

Îmi este asigurată confidențialitatea?

Confidențialitatea este unul dintre pilonii de bază ai activității, conform codului deontologic al profesiei. Datele obținute vor fi împărtășite doar cu clientul și conform cazurilor prevăzute de lege. Este dreptul clientului de a cunoaște rezultatele evaluării sale psihologice și de a decide cui le împărtășește.

 

 

Primesc factură?

Da. La orice serviciu dorit de client, acesta va primi factură fiscală.

 

Cabinetul/psihologul este acreditat de către COPSI?

Cabinetul/Psihologul a primit acreditările profesionale necesare din partea Colegiului Psihologilor din România, Comisia de psihologie clinică și psihoterapie. Psihologul are atestat de liberă practică în domeniul psihologiei clinice, cod personal 25538.